مدت زمان سلب امتیاز سیم کارت همراه اول و ایرانسل چقدر است ؟

مدت زمان سلب امتیاز سیم کارت چقدر است ؟

مدت زمان سلب امتیاز سیم کارت چقدر است ؟

اگر یک خط سیم کارت برای زمان زیادی استفاده نشود یا بدهی های آن پرداخت نشده باشد، سلب امتیاز می شود. در این مطلب مدت زمان سلب امتیاز سیم کارت را بررسی می کنیم.
طبق قوانین هر فرد می‌تواند تا  سیم‌کارت به نام خودش داشته باشِ، اما بعضاً شاهد هستیم که افرادی بااینکه تعداد زیادی سیم‌کارت به نامشان است اما فقط یک یا دو عدد از آن‌ها روشن هست و مابقی سیم‌کارت‌ها بلااستفاده و خاموش است. این کار باعث بروز مشکلات و بی‌نظمی‌هایی در سیستم ارتباطات کشور شده است.
با بروز این مشکل اپراتورهای کشور مدتی است که اقدام به سلب امتیاز سیم‌کارت‌های بی‌استفاده می‌کنند، در قدم اول در صورت روشن بودن سیم‌کارت اپراتورهای مربوطه با استفاده از پیامک به مالک سیم‌کارت اخطار می‌دهند که در صورت عدم استفاده از سیم‌کارت امتیاز این سیم‌کارت از شما سلب می‌شود. پس از گذشت چند روز در صورت عدم پیگیری از سوی مالک سیم‌کارت اپراتورها اقدام به سلب امتیاز سیم‌کارت از مالک می‌کنند.

سیم‌کارت سلب امتیاز شده چگونه است ؟

بر طبق آمار رسمی از وزارت اطلاعات و ارتباطات بیش از 50 درصد سیم‌کارت‌های خریداری‌شده خاموش هست. ازاین‌رو سازمان تنظیم مقررات طی حکمی قانونی را تصویب کرد که به اپراتورها اجازه می‌داد سیم‌کارت‌هایی را که طی 90 روز خاموش بودند سلب امتیاز کنند، یکی از مزایای این قانون جلوگیری از خرید سیم‌کارت بلااستفاده توسط افراد بود، فایده دیگر این قانون عدم سردرگمی و بی‌نظمی در ساختار اپراتورها و وزارت ارتباطات است.
البته اپراتورها طبق این قانون عمل‌نکرده و به‌جای 90 روز حدود 6 ماه بعد از خاموش بودن سیم‌کارت اقدام به اخطار و سلب امتیاز می‌کنند. این سیم‌کارت‌ها بعد از سلب امتیاز توسط اپراتورها به فروش می‌رسند و مالکیت جدید پیدا می‌کنند البته اپراتورها قبل از فروش دوباره این سیم‌کارت‌ها از مالکین جدید تعهد می‌گیرند که سیم‌کارت بلااستفاده نماند و همیشه فعال باشد.

مدت زمان سلب امتیاز سیم کارت همراه اول

اپراتور همراه اول نیز مانند دیگر اپراتورها فرصت 6 ماه ای برای سلب امتیاز از مالکین سیم‌کارت تعیین کرده، البته برای سیم‌کارت‌های دائمی این اپراتور اگر قبوض آنان به مدت 4 ماه عقب بیفتد همراه اول اقدام به قطع سیم‌کارت می‌کند.
البته این قطع یا یک‌طرفه کردن سیم‌کارت با سلب امتیاز آن کاملاً متفاوت است به‌گونه‌ای که وقتی سیم‌کارت شما به دلیل عدم پرداخت بدهی قطع می‌شود شما می‌توانید با پرداخت قبض حتی بعد از تاریخ مقرر سیم‌کارت شما بلافاصله فعال می‌شود، اما در سلب امتیاز سیم‌کارت شما فقط در صورتی می‌توانید سیم‌کارت قبلی خود را بازگردانید که بعد از سلب امتیاز خط هنوز به شخص دیگری واگذار نشده باشد.

فقط باید این موضوع را نیز مدنظر داشته باشید که حدود 9 ماه بعد از قطع میان‌دوره یا پایان دوره سیم‌کارت دائمی به دلیل بدهی سیم‌کارت شما قطع دوطرفه خواهد یعنی سیم‌کارت شما نه قادر خواهد بود تماسی بگیرد نه تماسی دریافت کند.
اوپراتور های همراه اول بلافاصله بعد از قطع دوطرفه سیم‌کارت اقدام به ارسال پیامک به مالک خط می‌کنند، طی این پیامک مالک خط فرصت دارد ظرف مدت یک سال اقدام به پرداخت بدهی سیم‌کارت خود کند تا سیم‌کارت دوباره فعال شود در غیر این صورت بعد از اتمام فرصت یک‌ساله سیم‌کارت بلافاصله سلب امتیاز می‌شود.

اما برای سیم‌کارت‌های اعتباری همراه اول اگر مالک سیم‌کارت بیش از 90 روز هیچ‌گونه استفاده‌ای از قبیل مصرف اینترنت، ارسال پیامک و تماس از سیم‌کارت نکند اوپراتور همراه اول می‌تواند اقدام به سلب امتیاز از مالک سیم‌کارت کند، البته اوپراتور همراه اول در مورد سیم‌کارت‌های اعتباری صبر و شکیبایی بیشتری به خرج می‌دهد و گاهی اتفاق افتاده که سیم‌کارت بعد از 6 ماه سلب امتیاز شده.

مدت زمان سلب امتیاز سیم کارت ایرانسل

تفاوت بزرگ و عمده‌ای که سلب اعتبار ایرانسل با همراه اول دارد این است که در هنگام سلب امتیاز سیم‌کارت ایرانسل شما می‌توانید به‌راحتی و طی تماس با پشتیبانی ایرانسل و یا مراجعه حضوری به دفاتر پشتیبانی پس از تائید هویت به شرطی که سیم‌کارت به شخص دیگری واگذار نشده باشد شما می‌توانید به‌راحتی و بدون هزینه مالکیت سیم‌کارت خود را بازگردانید.

مزیت دیگر سیم‌کارت‌های ایرانسل این است که اگر در هنگام سلب امتیاز از سیم‌کارت‌های اعتباری هر مقدار شارژی را که در سیم‌کارت بوده می‌توانید به انتخاب خودتان به یکی دیگر از خطوط ایرانسل انتقال دهید. اپراتور ایرانسل در ابتدا فقط سیم‌کارت‌هایی را که طی مدت‌زمان 3 سال خاموش بودند را سلب امتیاز می‌کرد این عدد بعدها به 2 و 1 سال نیز کاهش یافت اما بعد از تصویب قانون سازمان مقررات این بازه زمانی درست مانند دیگر اوپراتور ها به 6 ماه کاهش یافت.

برای سیم‌کارت‌های دائمی ایرانسل اگر میزان بدهی آن به سه ماه متوالی و بیش از 21 روز برسد اخطار قطع برای مالک سیم‌کارت ارسال می‌شود، درصورتی‌که مالک سیم‌کارت به اخطار قطع توجه نکند پس از گذشت 5 روز از مهلت قطع تعیین‌شده توسط اوپراتور ایرانسل سیم‌کارت وی به‌صورت یک‌طرفه قطع می‌شود، اگر مالک بازهم قبض عقب‌افتاده را پرداخت نکند پس از گذشت 2 ماه سیم‌کارت به‌صورت به‌طور کامل و دوطرفه قطع می‌شود.
پس از گذشت حدود 50 روز از قطع دوطرفه سیم‌کارت اگر مالک اقدام به پرداخت صورتحساب نکند اوپراتور ایرانسل سیم‌کارت او را سلب امتیاز کرده و می‌تواند آن را به مالکین جدید واگذار کند.

خطر بزرگ در انتظار مالکین قبلی سیم‌کارت‌های سلب شده

یکی از موارد بسیار مهمی که مالکین سیم‌کارت‌های غیرفعال باید به آن توجه ویژه داشته باشند این است که هنگامی‌که سیم‌کارتی از شخصی سلب امتیاز می‌شود و به مالک جدید واگذار می‌شود، مالک جدید سیم‌کارت می‌تواند فقط با دریافت چند کد و بازیابی سیم‌کارت به تمام اطلاعات شخصی مالک قبلی ازجمله پیام‌رسان‌های تلگرام، واتساپ، ایتا و همین‌طور تمامی پیامک‌های ارسال‌شده و شماره تماس‌های ذخیره‌شده قبلی دسترسی داشته باشد.
پس تا جایی که می‌توانید از خرید سیم‌کارت‌هایی که میدانید به آن‌ها نیاز ندارید و بلااستفاده می‌مانند خودداری کنید. در مورد سیم‌کارت‌های دائمی فعال خود نیز کاملاً در مورد پرداخت قبوض بازه‌های زمانی پرداخت را رعایت کنید تا عدم پرداخت قبوض و قطع سیم‌کارت شما باعث سلب امتیاز سیم‌کارت از شما نشود.
اگر در منزل سیم‌کارت دائمی یا اعتباری دارید که زیاد به آن احتیاج ندارید و در حال حاضر غیرفعال و خاموش است، سعی کنید تا جایی که می‌توانید در بازه‌های زمانی ماهانه سیم‌کارت را داخل یک دستگاه قرار داده و حداقل یک روز با آن تماس گرفته و از استفاده کنید. این کار باعث می‌شود سیم‌کارت شما از شرایط سلب امتیاز خارج شود.

از اینکه در مطلب مدت زمان سلب امتیاز سیم کارت با سایت خدمات سیم کارت سیم سرویس همراه بودید از شما متشکریم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
به بالای صفحه بردن