سیم کارت یکبار مصرف چیست ؟ نحوه خرید + مشکلات

در مورد سیم کارت یکبار مصرف چه می دانید؟ حتماً برایتان پیش‌ آمده است که هنگام گشت‌ و گذار در بازارهای اصلی موبایل دست‌ فروشانی را ببینید که مشغول به فروش سیم‌کارت‌هایی بی‌ نام‌ و نشان هستند. این مورد را زمان‌های دیگری نیز می‌توانید مشاهده کنید! مثلا ممکن است هنگامی که مشغول به خرید روزنامه یا مجله از یک دکه هستید، با جمله فروش سیم‌کارت یکبار مصرف رو به‌ رو شوید.

سیم کارت یکبار مصرف

سؤالی که ذهن همه افراد را درگیر می‌کند این است که آیا خرید و فروش سیم‌کارت به همین راحتی و بدون نیاز به ثبت اطلاعات در هیچ سیستمی انجام می‌شود؟ این سیم‌کارت‌هایی که به‌راحتی به فروش می‌رسند را اکثریت با نام سیم کارت یکبار مصرف یا سیم‌کارت سفید می‌شناسند. در این بخش به بررسی این نوع سیم‌کارت‌ها و موارد مربوط به آنها می‌پردازیم،لطفا تا انتها همراه ما باشید.

سیم کارت یکبار مصرف چیست ؟

سیم کارت یکبار مصرف یا سیم کارت سفید، سیم‌کارت‌های بی‌ هویتی هستند که توسط دست‌ فروشان یا دکه‌ها به فروش می‌رسند. اما سؤالی که در این جا پیش می‌آید این است که چه کسی این سیم‌ کارت‌ها را به این افراد ارائه کرده است؟ این مشکل از زمانی که اپراتورها شروع به ارائه سیم‌ کارت‌های هدیه کردند شروع شد؛ مشکلی که نه تنها برای افراد بلکه برای اپراتورها نیز دردسرساز شد.

موضوع جالبی که در ادامه این مورد وجود دارد این است که فروشندگان این سیم‌کارت‌ها نیز خود را مسئول هیچ‌گونه مشکل ایجاد شده توسط خریداران این سیم‌کارت‌ها نمی‌بینند. حتی در زمان فروش نیز اقدام به بررسی مدارک نمی‌کنند. با توجه به اینکه کد پستی و اطلاعات شخصی افراد در هیچ سیستمی ثبت و بررسی نمی‌شود به‌ راحتی افراد می‌توانند با ارائه اطلاعات اشتباه به فروشنده اقدام به خرید و انجام هر کاری کنند.

خرید سیم کارت یکبار مصرف

خرید سیم کارت یکبار مصرف

ارائه سیم کارت یکبار مصرف باعث شد تا از بهمن‌ماه سال 1395 برای خرید هر سیم‌کارت نیاز باشد که افراد یک کد ملی معتبر را ثبت کنند. طبق اعلام معاون سازمان تنظیم مقررات در سال ۹۵ حدود 3 میلیون و 140 هزار سیم کارت همراه اول و 3 میلیون و 100 هزار سیم کارت ایرانسل، بدون هویت هستند.

هرچند همچنان در بازار، سیم‌کارت‌ یکبار مصرف بی‌نام‌ و نشان وجود دارد اما اپراتورها این درخواست را از افراد داشته‌اند که اقدام به ثبت اطلاعات شخصی خود روی هر سیم‌کارت کنند. اما با توجه‌ به اینکه این سیم‌ کارت‌ها روی اپراتورها فعال هستند و نیازی به‌ فعال‌سازی ندارند، افراد به این مورد بی‌توجهی کرده و اقدامی برای ثبت اطلاعات نمی‌کنند.

قیمت سیم کارت یکبار مصرف کاملاً متفاوت است و توسط برخی از افراد با قیمت‌های بسیار پایین و برعکس توسط برخی افراد دیگر با قیمت‌های گران به فروش می‌رسند. توصیه ما این است که از روش‌های قانونی مانند مراجعه به دفاتر خدمات پیشخوان دولت و ارائه اطلاعات و مدارک موردنیاز اقدام به خرید سیم‌کارت کنید.

مدت‌زمان اعتبار سیم کارت یکبار مصرف

این سیم‌ کارت‌های بی‌هویت که در واقع سیم‌کارت‌های هدیه اپراتورها هستند به مدت 1 تا 3 ماه قابل استفاده هستند. اما اگر افراد از طریق دفاتر پیشخوان خدمات دولت اقدام به ثبت اطلاعات شخصی صحیح برای این سیم‌کارت‌ها داشته باشند؛ این نوع سیم‌کارت‌ها نیز مانند سایر سیم‌کارت‌ها قابل‌استفاده است.

سیم کارت بدون سند

افراد به هر تعداد که بخواهند می‌توانند از اپراتور موردنظر خود سیم‌کارت خریداری کنند. در کنار این مشکل و همچنین وجود تعداد زیادی افراد بی‌خانمان مشکل جدید دیگری که به وجود آمد سیم‌کارت‌هایی باهویت نامشخص بود. اصولاً این سیم‌کارت‌ها توسط افراد سودجویی با ثبت اطلاعات افراد نیازمند مانند کارتون خواب‌ها و معتادها صورت می‌گیرد و در بازار با قیمت‌های مختلفی به افراد دیگر فروخته می‌شود. متاسفانه تمام مسئولیت سوء استفاده از این سیم کارت‌ها با مالک آن است.

طبق اعلام روابط عمومی شرکت ایرانسل، در هیچ یک از مراکز ارائه خدمات ایرانسل  امکان خرید سیم کارت بدون ارائه مدارک شناسایی وجود ندارد. این امکان برای مشترکین ایرانسل فراهم شده تا از طریق تماس با پشتیبانی ایرانسل یا اپلیکیشن ایرانسل من از تعداد سیم کارت‌های ثبت شده به نام خودشان مطلع شوند. هم چنین مشترکین همراه اول و رایتل نیز می‌توانند از تعداد سیم کارت‌های ثبت شده به نام خود مطلع شوند.

سیم کارت بدون سند

اطلاع از تعداد سیم کارت‌های به نام شما

برای جلوگیری از سو استفاده از هویت شما ، به کمک روش های زیر می‌توانید از تعداد سیم کارت‌هایی که به نام شما ثبت شده با خبر شوید.

  1. ارسال پیامک:  کد ملی خود را به شماره 3000150 یا 3000504901 ارسال کنید تا از تعداد سیم کارت هایتان با خبر شوید. هر مشترک می‌تواند در هر 10 روز فقط یکبار از طریق این سامانه تعداد خطوط را استعلام بگیرد.
  2. پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی: برای استفاده از این روش فقط کافی است به پورتال رگولاتوری به آدرس اینترنتی www.cra.ir مراجعه کنید. در این سامانه استعلام که از مهر ماه ۹۴ راه اندازی شده، تعداد خطوط هر شخص مشخص است. مشترکین تلفن همراه می‌توانند به مراجعه به این سامانه از تعداد سیم کارت‌های ثبت شده با کد ملی خود باخبر شوند.
  3. اپلیکیشن «دولت همراه»: در این روش فهرست شماره‌های ثبت شده به نام شما نمایش داده می‌شود. برای استفاده از این روش از طریق آدرس اینترنتی www.mob.gov.ir یا «کافه بازار» اپلیکیشن «دولت همراه» را دانلود کنید. سپس با مراجعه به بخش خدمات پرکاربرد و انتخاب گزینه “تعداد خطوط مشترکین تلفن ثابت و سیار” نسبت به استعلام تعداد سیم کارت‌های به نام خود اقدام کنید.
سخن آخر

وجود برخی مشکلات و عدم مدیریت صحیح و هوشمندی افراد سود جو باعث شده در بحث سیم‌کارت‌های مشکلاتی به وجود آید. یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که مرتبط با سیم‌کارت است و از قشر عادی مردم تا خلاف‌کاران را در برمی‌گیرد؛ بحث سیم کارت یکبار مصرف است. این سیم‌کارت‌ها همان‌طور که گفته شد برای مدت محدودی فعال هستند و اصولاً افرادی که نخواهند در کار انجام شده پایشان گیر باشد، از این سیم‌کارت‌ها استفاده می‌کنند.

در پایان ضمن تشکر از شما برای مراجعه و مطالعه مطالب سایت سیم سرویس خواهشمندیم تا در صورت نیاز به خدمات اپراتور ایرانسل، با مراجعه به سایت سیم سرویس از تمامی خدمات اعم از خرید سیم کارت، سوزاندن سیم کارت، فروش مودم و…. بدون نیاز به مراجعه حضوری بهره‌مند شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
به بالای صفحه بردن